Poučno

30 jutarnjih afirmacija koje mogu da ti poprave dan

Koliko puta si pokušala da nešto promeniš u svom životu? Odlazila si na spavanje sa mislima: „Sutra će biti bolje. Sutra će biti početak ostatka mog života.” Želja za promenom bila je toliko jaka da nekada nisi mogla da zaspiš zbog razmišljanja o tome kako će od sutra biti sjajno.

Međutim, sledećeg dana ništa se nije dešavalo i menjalo. Umesto da dočekaš veče sa novim mislima, ti si ponovo obećavala sebi da će od sutra biti drugačije.

Znaš li u čemu je problem? Nisi se mentalno pripremila da promeniš svoj život. Zaboravila si da promena ponekad može biti stresna i pomalo neprijatna, a ti nisi bila spremna da podneseš te neprijatnosti.

Razmisli, da li je moguće da su te sputavale situacije ili misli koje ćeš pronaći u nastavku ovog teksta.

Preterano razmišljanje

Kada nešto odlažeš, to je često zato što nisi sigurna šta će se tačno dogoditi. Što više razmišljaš o negativnim ishodima, sve ti je teže da preduzmeš ključne korake. Preterano razmišljanje o tome šta će biti ako posao ne krene kako si očekivala ili ne postigneš ciljeve kada si zamislila može te samo usporiti i dodatno zabrinuti.

Negde u svojoj podsvesti imaš uverenja koja su u suprotnosti sa tvojim svesnim umom. I tvoj zadatak je da sada reprogramiraš svoju podsvest tako što ćeš je nahraniti iskustvima uspeha.

Sasvim je razumljivo da te strah od promene i nepoznatog navodi na oklevanje i sumnju, ali imaš dovoljno snage i volje da ohrabriš sebe i da uspešno savladaš trenutnu unutrašnju buru misli i emocija.

Manjak samopouzdanja

Najbolji način da prevaziđeš svoj strah i sumnju u sebe je da ojačaš svoje samopouzdanje i veru, tako što ćeš videti budućnost koju tek treba da doživiš. Veoma je važno da u podsvesti konstantno jačaš želju i sposobnost da promeniš svoj život.

Fokusiraj se na dobra iskustva i ostvarenje ciljeva, jer ćeš na taj način stvoriti pozitivna uverenja i korisne navike iz kojih će proizilaziti pozitivni postupci.

 

Slušanje tuđih iskustava

Nekada iskustva drugih često mogu da dovedu do nepreduzimanja akcije ili do slabljenja samopouzdanja. Na primer, ako imaš prijatelja koji stalno priča o lošem iskustvu u nekom restoranu – da li ćeš poželeti da posetiš to mesto? I da li ćeš ga nekome preporučiti? Međutim, to iskustvo nije tvoje i možda je usamljeno. Možda tvoj prijatelj tog dana nije imao sreće ili se iz nekog ličnog razloga loše proveo. Ne bi trebalo da dozvoliš da tvoju perspektivu promene tuđe misli, jer će na taj način promeniti i tvoje postupke.

Ispuni svoj um afirmacijama koje ulivaju poverenje

Ako si spremna da promeniš svoj život, posveti se ponavljanju jutarnjih afirmacija u narednih 30 dana koje će ti pomoći da svaki dan započneš pozitivnim mislima. One će te voditi kroz izazove sa kojima se tog dana suočavaš. Cilj je da promeniš svoju percepciju o životu tako što ćeš vremenom promeniti svoje postupke.

 

 1. Problemi mi omogućavaju da pokažem svoju snagu.
 2. Volim promene i lako se prilagođavam novim situacijama.
 3. Svakodnevno mi se dešavaju velike stvari.
 4. Imam sve što mi treba da današnji dan bude sjajan.
 5. Srećna sam i zadovoljna svojim životom.
 6. Svakim danom i u svakom pogledu postajem sve bolja.
 7. Hodam u skladu sa svojom svrhom.
 8. Ja sam u miru u svom životu.
 9. Uverena sam u svoju sposobnost da promenim svoj život.
 10. Zračim samopouzdanjem.
 11. Moji izazovi mi pomažu da rastem.
 12. Uspeću tako što ću privući ljude koji mogu da mi pomognu.
 13. Znam da mi pozitivan stav može doneti uspeh.
 14. Znam da imam sposobnost da postignem svoje ciljeve u životu.
 15. Skoncentrisaću svoje misli na rezultate koje želim da postignem.
 16. Uvek vidim dobro u drugima i u sebi.
 17. Ja sam dovoljna, kreativna i otporna.
 18. Volim sebe.
 19. Svi moji problemi imaju rešenja.
 20. Ja sam kreator svoje najbolje stvarnosti.
 21. Moja prošlost neće diktirati moju budućnost.
 22. Sve ide po planu.
 23. Pobeđujem svaku prepreku da bih stvorila život iz snova.
 24. Stvaram i pozdravljam samo pozitivno u svom životu.
 25. Prosperitet teče do i kroz mene.
 26. Ja sam dovoljna.
 27. Ne postoji niko bolji od mene.
 28. Dosledna sam u svom radu.
 29. Držim dobre ljude u svom životu.
 30. Danas se osećam zdravo i snažno.

 

Da bi stvorila poverenje u sebe i postigla ono što još uvek nisi, a iskreno želiš, počni da ponavljaš i primenjuješ ove afirmacije. Neuspeh možeš prevazići i pobediti upornošću i poverenjem u sebe. Ostani verna svojim vrednostima i ciljevima i ne odustaj dok ih ne ostvariš.

Posveti se ličnom rastu i razvoju, jer konstantan rad na sebi dokazano dovodi do života u blagostanju. Polaznici RESET programa ličnog razvoja to su i dokazali, a ti sada imaš priliku da se informišeš o ovom programu i na vreme rezervišeš mesto u narednoj grupi.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *