Poučno

5 važnih koraka koji će ti pomoći da otkriješ svoje zakopano blago

„Obično bogatstvo se može ukrasti; pravo bogatstvo ne može. U tvojoj duši su beskrajno dragocene stvari koje ti niko ne može uzeti.”
Oskar Vajld

 

Šta znači biti istinski srećan? Da li je to ostvarenje ciljeva, uspeh na svim poljima, život u izobilju i bogatstvu ili nešto sasvim drugo? Zbog čega su neki bogati i naizgled uspešni ljudi i dalje nezadovoljni i uvek traže više od onoga što imaju? Nešto im nedostaje, a to se ne može kupiti novcem. To je onaj sjaj koji možeš da vidiš u očima sasvim običnog čoveka. To je stav koji odražava zadovoljstvo i istinsku ispunjenost. To su samopouzdanje i suštinska ostvarenost – ona koja se ne kupuje novcem, već se stiče životom, verom u sebe, zahvalnošću i prihvatanjem.
Svaki čovek u sebi nosi nešto dragoceno, jedinstveno i veoma vredno i to je njegovo skriveno blago. Ako ima dovoljno sreće i mudrosti da ga otkrije, znaće i zbog čega mu srce peva. Njegovi postupci, odluke, ciljevi i vizije biće jasni, usklađeni sa prioritetima i sa onim što on zaista jeste.

Da li si spremna da kreneš na putovanje samootkrivanja, da izgradiš samosvest i pronađeš ono što ti je zaista važno?
U ovom tekstu dobićeš osnovne smernice i korake za otkrivanje i privlačenje svog zakopanog blaga, pravih vrednosti i životnih potencijala. I samo od tebe zavisi da li ćeš kroz lični razvoj i rast nastaviti da se ostvaruješ i živiš svoju suštinu.

„Čovek samo srcem dobro vidi. Suština je očima nevidljiva.”
Antoan de Sent Egziperi

Zahvalnost

Počni tako što ćeš se osvrnuti oko sebe i uočiti nešto što te raduje. Potrudi se da što duže držiš pažnju, razmišljajući koliko je divno, korisno i čudesno ono što posmatraš. Što se više fokusiraš na nešto što te veseli, osećaćeš se prijatnije i zadovoljnije. Tvoje raspoloženje će biti bolje i zbog toga ćeš osećati zahvalnost.

Kada primetiš da se raspoloženje menja i da osećaš manje radosti, pronađi nešto novo i lepo na šta ćeš se fokusirati.

Kada si usredsređena na nešto što ti prija, lakše ćeš održavati vibracije koje doprinose tvom dobrom raspoloženju. Ovo će aktivirati zakon privlačenja koji će ti donositi nove pozitivne misli i osećanja.

Vibracije zahvalnosti su najjača veza između fizičke i ne-fizičke prirode. Ovaj proces stavlja te u položaj primanja i dopuštanja i tako nastaje vibraciono stanje koje u tvoje iskustvo dovodi ono što želiš.

Ovakav način zahvalnosti možeš da primenjuješ kada želiš da popraviš svoje raspoloženje, kada bi radije da se fokusiraš na nešto korisno i kreativno ili osećaš da tvoje misli kreću u negativnom smeru.

Čarobna kutija stvaranja

Ovaj proces u otkrivanju zakopanog blaga možda će ti u početku delovati neobično, ali vremenom ćeš shvatiti koliko je važan i moćan za tvoju vizualizaciju.

Pronađi neku lepu kutiju i na poklopcu, krupnim slovima, napiši: Šta god se nalazi u ovoj kutiji – JESTE!

Zatim istražuj časopise, kataloge, linkove na internetu i sve što ti je zanimljivo. Izdvajaj članke koji ti se dopadaju, fotografije, priče, iskustva, štampaj, seci i ubacuj u kutiju. Kada nisi pored svoje čarobne kutije stvaranja, potrudi se da na neki način sačuvaš ono što si pronašla i što bi mogla da kasnije ubaciš u nju. Ako prisustvuješ nečemu što bi želela da doživiš, zapiši na papir i ubaci ga u svoju kutiju.

Odnos prema čarobnoj kutiji stvaranja pokazaće ti kolika moć se krije u tvojim mislima i kako

možeš da ih usmeravaš ka pravim ciljevima u skladu sa svojim vrednostima.

Virtuelna stvarnost

Kada nečemu poklanjaš pažnju, njegova vibraciona suština će početi da se ispoljava u tvom životnom iskustvu. Zbog toga dobijaš ono o čemu razmišljaš.

Univerzum ne reaguje na ono što se već desilo. On obraća pažnju na vibracije koje emituješ sada. Tvoj život nastavlja da se iz dana u dan kreće sličnom putanjom. Nema promene, jer nema jakih želja i novih pozitivnih vizija.

Kada se fokusiraš na nešto što je dalje od trenutne situacije, pokrećeš igru virtuelne stvarnosti koja pomera granice vibracija i samim tim kreće ka ispunjenju snova i tvoje suštine.

Novčanik

Uzmi novčanicu od 100 EUR, stavi je u svoj novčanik i nosi uvek sa sobom. Kad god budeš držala novčanik u rukama, znaćeš da je u njemu dodatna novčanica i osećaćeš zadovoljstvo i sigurnost zbog toga.
Zatim počni da u toku dana mentalno beležiš na šta bi sve mogla da potrošiš tih 100 EUR. Kada prođeš pored butika sa lepom garderobom, razgledaj šta bi mogla sebi da kupiš. Obrati pažnju na zanimljiv restoran i zamisli da ručaš u njemu i plaćaš novčanicom koju čuvaš. Vremenom ćeš osetiti vibracionu korist od novčanice o kojoj samo razmišljaš, ali je ne trošiš.
Ako tih 100 EUR potrošiš brzo, samo na jednu stvar, osetićeš trenutnu finansijsku korist. Međutim, kada je mentalno trošiš po nekoliko puta u toku dana, uvek ćeš iznova sebi dokazivati da imaš finansijsku moć da kupiš ono što želiš. Na taj način ćeš emitovati vibraciju dobrobiti, izobilja i finansijske sigurnosti i neočekivane sume novca počeće da dolaze.

Raščišćavanje gužve

Ako si okružena nezavršenim poslom, mejlovima na koje nisi odgovorila, neplaćenim računima, zadacima kojih se ne prihvataš, gomilom nesređene papirologije – sve to može negativno da utiče na tvoje životno iskustvo.

Sve što držiš u sebi i oko sebe emituje vlastite vibracije i utiče na to kako se osećaš. Iako često nije lako osloboditi se viška stvari koje će nekada zatrebati (a verovatno neće), donesi čvrstu odluku da se konačno obračunaš sa gužvom i haosom koji te sputavaju da kreneš dalje.

Napravi plan raščišćavanja nereda i obavezno postavi rok za završetak, jer ćeš u suprotnom stati na pola posla i ostaviti sve u još gorem stanju.

Ukoliko misliš da će ti neka stvar ipak zatrebati, odloži je u kutiju koju ćeš držati u podrumu ili garaži. Kada nakon nekog vremena shvatiš da ti nije potrebna, oslobodi je se.

Ovaj proces je veoma važan za brži razvoj pozitivnih vibracija koje počinju da se emituju čim osete slobodan prostor.

 

Ako doneseš čvrstu odluku da primeniš ove korake, videćeš kolika je njihova snaga i osetićeš da se krećeš brže i lakše ne samo prema svom cilju, već i prema svojoj suštini.
Shvatićeš da možeš više i da si tek zagrebala put do svog zakopanog blaga. On može biti lakši i lepši uz pravi program ličnog razvoja i podrške koji će ti pomoći da pronađeš sve što zaslužuješ.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *